FS Data och Jonathan Sulo utmärker sig med oseriösa och obehagliga affärsmetoder
- en fortsättning på vår konsumentupplysning om FS Data -


Som vi tidigare har skrivit har vi mycket dålig erfarenhet av FS Data och vill varna för ett, i vårt tycke, osedvanligt oseriöst företag.

Trots varningsklockor, och obehagskänslor (efter det märkliga blommogrammet) inledde jag en dialog med Jonatahn Sulo sommaren 2011.

Hela min semester gick till spillo innan jag förstod vad Jonathan Sulo och FS Data var ute efter. Det var INTE en ursäkt och ett försök att gottgöra det vi utsattes för som kunder till FS Data som var syftet med kontakten.

Det var vår svenska domän artpour.se som Jonathan Sulo och/eller FS Data ville lägga beslag på!

Varför skulle vi överlåta en domän som vi haft i över 15 år på Jonathan Sulo eller FS Data! Jag tror också att det i IIS regelverk finns begränsningar i möjligheten att överlåta en svensk se-domän, förmodligen är det inte ens tillåtet att ta betalt för en se-domän, något som vi för övrigt inte är intresserade av. Eller trodde Jonathan Sulo att vi skulle ge bort den?

Jonathan Sulo antydde också att vår domän artour.se saknade egentligt värde. Vem är han att göra ett sådant uttalande? Något Jonathan Sulo borde fundera på är att det finns flera typer av kapital, t.ex: ekonomiskt kapital, kulturellt kapital och förtroendekapital. Jonathan Sulo har mycket att vinna på att intresseras sig lite mer för två av dessa!

Trots att jag vid flera tillfällen bad att få en förklaring ville Jonatahn Sulo inte tala om vad de skulle ha vår domän till. Jag fick aldrig något ärligt svar från Jonathan Sulo. Varför ville han inte svara på det?

Det är lätt att börja spekulera i Jonathan Sulo / FS-Datas syfte med vårt domännamn:

  • att på ett listigt sätt få oss att förlora domänen genom s.k. ond tro?
  • att erbjuda en av sina egna kunder vårt domännamn?
  • att få möjlighet att dra vårt firmanamn i smutsen som hämnd för vår publiceringen av FS Datas oseriösa framfart?
  • att använda vår domän för oseriös och vilseledande marknadsföring av FS Datas webbhotell?

Jag lutar nog mot det sista alternativet.

Om man Googlar på FS Data hittar man snart flera sajter som berömmer och hyllar FS Data, men som vid närmare granskning visar sig vara skrivna och administrerade av dem själva. T.ex. denna hemsida. Hemsidan är registrerad på Fredrik Sköld / FSData och texten är tagen från vår konsumentupplysning men omskriven i förskönande ordalag.

Oseriöst och obehagligt! Nu förstår man att de få positiva omdömmen som skrivs om FS Data inte behöver komma från kunderna...

Varför lägger inte FS Data, Fredrik Sköld och Jonathan Sulo ned sin energi på att försöka vara ett ärligt och seriöst webbhotell?
Jag tror att det skulle vara enklare och roligare, och de skulle förmodligen sova bättre om nätterna!

Jonatahan Sulo fick ett mycket generöst erbjudande av oss, som han tyvärr aldrig kommenterade. Förslaget innebar att FS Data skulle ge oss en webbhotellplats, så vi själva kunde ta del av hur förträffligt och kundvänligt företaget har blivit (enl. Jonathan Sulo). Kanske skulle dessa sidor se annorlunda ut om han nappat, vad vet jag... Erbjudandet kvarstår tills vidare.

Jag har nu ytterligare en gång blivit illa behandlad av FS Data, denna gång av Jonathan Sulo, och orkar inte ha vidare kontakt med detta, i mitt tycke mycket oseriösa företag. Min vän Jeshika Dorado, som är jurist, har lovat bistå oss i framtida kontakter med Jonathan Sulo och FS Data.

Vill du ha kontakt med oss angående FS Data är du välkommen att maila:

Vill FS Data eller Jonathan Sulo ha kontakt med oss är de välkommen att kontakta: Jeshika Dorado / Lex et Justitia Svecia

Copyright © 2004 - 2013 ArtPour Publications